Na urgentnom príjme v Leviciach mali počas tradičného jarmoku plné ruky práce


Foto: Na urgentnom príjme v Leviciach mali počas tradičného jarmoku plné ruky práce Foto: nemocnicalevice.agel.sk

Počas uplynulého víkendu 19. až 22. októbra 2023 sa v Leviciach konal tradičný jarmok. Tak ako všetky významné spoločenské udalosti, aj toto obľúbené podujatie vyvolalo zvýšený nápor na urgent miestnej nemocnice AGEL. 

Podľa informácií zverejnených na stránke zdravotného strediska vzrástol počet pacientov počas jarmoku o 15 percent. Na pracovisku tak za víkend ošetrili zhruba 220 osôb. Problémy, s ktorými na urgent prišli, boli rôzne. 

„Najvyťaženejší však bol chirurgický sektor urgentného príjmu, kde značná časť pacientov bola ošetrená práve kvôli zraneniu na jarmoku. Počas víkendu prišli pacienti aj s reznými poraneniami a rôznymi úrazmi,“ priblížila zástupkyňa vedúcej sestry urgentného príjmu Nemocnice AGEL Levice Katarína Murková.


Ďalší ľudia prišli kvôli problémom po požití neprimeraného množstva alkoholu či zraneniam spôsobených pri prácach na záhrade alebo na dome. Nemocnica tiež zaevidovala dva pokusy mladých ľudí o samovraždu.

Levický urgent ošetril cez víkend viac zranení detí, než je obvyklé. Najčastejšie prichádzali s pomliaždeninami a drobnými úrazmi. Lekársku starostlivosť potrebovali aj účastníci dopravnej nehody, ktorú pravdepodobne spôsobila zvýšená vyťaženosť premávky počas jarmoku. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu