V Komárne odovzdali 16 nových sociálnych bytov, nájomcov vybrali losovaním


Foto: V Komárne odovzdali 16 nových sociálnych bytov, nájomcov vybrali losovaním Foto: Facebook/Naše Komárno

V piatok 15. decembra 2023 malo 16 rodín v Komárne predčasné Vianoce. Prevzali si totiž kľúče od nových nájomných bytov, ktoré mestská samospráva vybudovala prestavaním budovy bývalého okresného úradu vedľa Štefánikovho parku. Projekt finančne podporil Štátny fond rozvoja bývania.

Nové 2- až 3-izbové byty spĺňajú najnovšie energetické normy. Súčasťou budovy sú mnohé praktické vychytávky, ako napríklad slnečné kolektory slúžiace na ohrev vody. V suteréne sa zas nachádzajú skladové priestory a zabezpečený je aj dostatok parkovacích miest. 

Zoznam žiadateľov o byty sa strojnásobil, konečný zoznam vylosovala Komisia pre sociálne veci a bývanie na svojom verejnom zasadnutí,“ vysvetlilo vedenie mesta v príspevku na sociálnej sieti. 

Tí, na ktorých pri tomto losovaní nevyšlo, však nemusia zúfať. Mesto už totiž začalo s prípravami na ďalšiu výstavbu štartovacích bytov, pričom podľa plánov by ich malo pribudnúť až 88. Samospráva plánuje podať žiadosť o ich financovanie do konca mája, ak bude úspešná, vznikli by v rámci novej zástavby na Tabakovej ulici. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu