Vrchné sestry v tyrkysovej, lekárky v červenej: V levickej nemocnici si už dva roky pomáhajú farebnými rovnošatami


Foto: Vrchné sestry v tyrkysovej, lekárky v červenej: V levickej nemocnici si už dva roky pomáhajú farebnými rovnošatami Foto: nemocnicalevice.agel.sk

V Nemocnici AGEL Levice používajú už dva roky originálnu vychytávku – všetci zamestnanci tu totiž nosia farebne odlíšené uniformy. Opatrenie má pomôcť najmä pacientom, aby vďaka tomu s istotou vedeli, kto sa o nich práve stará. 

Ako informuje nemocnica na svojom oficiálnom webe, lekárov a primárov rozoznáte podľa bielej farby, lekárky a primárky podľa červenej. U ostatných profesií je farba u oboch pohlaví rovnaká, rozdiel môže byť v lemovaní.

Vedúce sestry nosia tyrkysové oblečenie, sestry nosia tmavomodré košele,“ menovala pre spravodajský portál tvnoviny.sk Katarína Hájeková, vrchná sestra na chirurgii. Výnimku predstavujú sestry detského oddelenia, ktoré tu môžete stretnúť v bielych košeliach s veselými detskými motívmi. Tmavomodrú si ešte obliekajú aj laboranti oddelenia klinickej biochémie, hematologicko-transfúzneho oddelenia a rádiológie. 

Zdravotnícke asistentky nosia ružovú, zdravotný asistenti zas bielu s ružovým golierom. Žlté uniformy sú rezervované pre sanitárov a sanitárky, fialové pre upratovací personál. Na chodbách sú rozmiestnené aj informačné grafiky s vysvetlivkami, pacienti a návštevníci tak dokážu od pohľadu zistiť, s kým majú dočinenia.


Veríme, že je to dobrý krok k prehľadnejšiemu rozoznávaniu personálu. My svoj personál poznáme, ale pre pacientov je zložitejšie zaradiť či už primárov, lekárov, vedúce sestry, sestry alebo zdravotníckych asistentov,“ vyjadrila sa námestníčka nemocnice Helena Dudášová.

Levická nemocnica bola zo všetkých v portfóliu AGEL prvá, v ktorej sa systém zaviedol. Prevádzkovateľ však do toto opatrenie postupne zavádza aj v ostatných zariadeniach. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu