FOTO: Zápas Slavie Praha s FC ViOn: Výsledok neprekvapil, na dobrú vec vyzbierali viac ako milión korún


FOTO: Zápas Slavie Praha s FC ViOn: Výsledok neprekvapil, na dobrú vec vyzbierali viac ako milión korún
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/FC ViOn Zlaté Moravce

V nedeľu 4. februára 2024 prebehol na pôde Slavie Praha prípravný zápas s FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble. Špičkový český klub si ViOn vybral za súpera kvôli tomu, že ich pôvodne plánovaný súper Slovan si v Katare zahral s moskovským Dynamom.

To, čo začalo pôvodne ako žart, sa pre ViOn vyvinulo v zápas roka. Dlhoočakávané stretnutie sledovali priamo v pražskej aréne okolo 6-tisíc divákov. Napriek veľkej motivácii sa zlatomoraveckí hráči nemohli rovnať papierovo oveľa silnejšiemu súperovi. O čestný výsledok sa v závere stretnutia postaral Marek Kuzma, ktorého gól znížil náskok Slavie a spečatil výsledok 4:1

Úvodných 20-25 minút sme sa držali, hrali sme podľa mňa aj vyrovnanú partiu. Po prvom góle sa to už na nás začalo valiť a výsledok hovorí za všetko. Ukázal sa rozdiel v kvalite. Aspoň sa nám podarilo streliť ten jeden gól,“ zhodnotil zápas 18-ročný hráč ViOnu Samuel Hodúr pre portál šport.aktuality.sk


Nedeľný zápas však viac než rivalita definovala motivácia spojiť sa pre spoločnú vec. Výťažok z predaja vstupného bude totiž tak, ako bolo avizované, darovaný na pomoc Ukrajine. Vojaci brániaci svoju krajinu pred ruskou agresiou dostanú tieto financie na nákup terénnych sanitiek a zdravotníckeho vybavenia. 

Podľa šéfa Slavie ide o sumu medzi jedným a dvoma miliónmi korún, čo predstavuje 40- až 80-tisíc eur. Futbalisti oboch tímov svoj zámer jasne demonštrovali na začiatku zápasu, keď sa spoločne odfotili v pro-ukrajinských tričkách. „Dnes sú víťazmi všetci,“ komentovalo stretnutie vedenie ViOnu Zlaté Moravce. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu