VIDEO+FOTO: Forster na MS v Glasgowe zostala pred bránami finále, zabehla však sezónne maximum


VIDEO+FOTO: Forster na MS v Glasgowe zostala pred bránami finále, zabehla však sezónne maximum
Galéria: 8 fotiek
Foto: Facebook/Slovenský atletický zväz/S. Maléterová

Cez víkend sa v Glasgowe uskutočnili halové MS v atletike 2024. Slovenské prekážkarky na 60 m sa síce nedostali do finále, ale 21-ročná Viktória Forster zo ŠK ŠOG Nitra a VŠC Dukla zaujala slovenským výkonom roka a celkovo 14. miestom. Išlo o jej druhý najlepší čas v kariére a sezónne maximum 8,04 sekundy.


Po rozbehoch však musela čakať v novinárskej mixzóne až do skončenia posledného šiesteho rozbehu, aby sa dozvedala, či postúpi do semifinále alebo nie. Dlhé čakanie prežívala veľmi napäto, no o to radostnejšia bola, keď sa dozvedela dobrú správu. 

„Totálne bláznovstvo. Asi pri mne stáli všetci svätí. Neviete si predstaviť, čo som prežívala,“ povedala v rozhovore a skákala nadšením.



Forster nakoniec obsadila konečné 14. miesto po tom, čo v druhom semifinále skončila šiesta. Jej výkon bol len o stotinku horší, ako vlastný slovenský rekord z 19. februára 2023 v Bratislave

Podľa Slovenského atletického zväzu si zároveň zlepšila o stotinku svoje tohtoročné maximum 8,05 z bratislavského mítingu Elán a zdolala Dánku Graversgaardovú (8,07) a Glojnaričovú zo Slovinska (8,17).

„Po ráne plnom stresu som si toto semifinále naozaj užila, aj keď tam boli chybičky. Sezónne maximum však beriem všetkými desiatimi. Samozrejme, že som tak ´požmurkávala´ po tom osobáčiku, ale nevyšlo to. Svet sa teraz nezrúti,“ povedala s úsmevom po semifinále. 

 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu