FOTO: Topoľčany majú slovenský rekord, 50 a pol hodinovým plaveckým maratónom tromfli aj Nitru


FOTO: Topoľčany majú slovenský rekord, 50 a pol hodinovým plaveckým maratónom tromfli aj Nitru
Galéria: 11 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Topoľčany

Mesto Topoľčany sa môže pochváliť slovenským rekordom. Získalo ho spolu s Pirana Sport Club Topoľčany počas minulotýždňového plaveckého maratónu, ktorý dokopy trval 50 hodín a 30 minút

Prekonali Nitru

Nový slovenský rekord padol v dňoch od 12. do 14. marca v topoľčianskej plavárni. Hvizdom píšťalky ho odštartovali ešte v utorok a plavci sa v bazéne striedali až do štvrtka.

„Organizátorom sa podarilo zlomiť doterajší rekord hokejbalistov z Nitry. V roku 2022 odohralo 13 tímov 78 zápasov v trvaní 50 hodín,“ uvádza sa na certifikáte, ktorý dostala do rúk primátorka Topoľčian Alexandra Gieciová.

Zaplávať si prišli topoľčianski plavci z klubu Železní Žochari a diaľkoplavci Vitale, ktorí sa do vody vrhli ako prví. Zásluhu na rekorde však majú aj hasiči, policajti, vojaci, žiaci zo škôl, ale najmä ľudia z radov verejnosti. Štafetu si sem prišla odplávať aj Ingrida Nechalová, ktorá sa v roku 2020 pokúsila zdolať kanál La Manche a má to v pláne znova.


Plávali deň aj noc

Ľudia boli v bazéne cez deň i v noci a stále musel niekto plávať. Dohliadal na to aj komisár z Knihy slovenských rekordov. Mesto sa po dosiahnutí rekordu poďakovalo najmä topoľčianskemu plaveckému klubu, ale aj verejnosti.

„Rekordy sú o ľuďoch a pre ľudí. Za tým topoľčianskym stojí Pirana Sport Club, ktorý vychoval stovky plavcov, ale i plavčík, učiteľ a športovec Dodo Kakula, pre ktorého bol rekord aj darčekom k jubilejným narodeninám. Pridali sa komunity a rekord je na svete,“ uviedla radnica na sociálnej sieti a dodala, že je vďačná za každého účastníka. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu