Novorodenci v Nitre dostali od neziskovej organizácie 5 nových monitorov dychu


Foto: Novorodenci v Nitre dostali od neziskovej organizácie 5 nových monitorov dychu Foto: Facebook/Nemocnica Nitra

Najmenší pacienti vo Fakultnej nemocnici v Nitre majú vďaka nadácii Križovatka k dispozícii novučičké prístroje, ktoré dokážu zachrániť život. Ide o monitory dychu Babysense 1 Pro, ktoré sú nenahraditeľným pomocníkom pri sledovaní životných funkcií novorodencov a včasnom varovaní pred prípadnými komplikáciami. 

Vďaka nim môžeme bábätkám poskytnúť tú najlepšiu možnú starostlivosť a chrániť ich zdravie a život,“ priblížilo vedenie nemocnice v príspevku na sociálnej sieti. Financie na nákup piatich nových zariadení pochádzajú aj zo zbierky, ktorá prebiehala v predajniach spoločnosti KiK. Nadácia Križovatka podporuje nitriansku nemocnicu už od roku 2008, za ten čas jej odovzdala už 80 týchto zariadení.

Dar prevzali riaditeľ Fakultnej nemocnice Nitra Ondrej Šedivý, primár Neonatologického oddelenia Ľubomír Královič a námestník pre ošetrovateľskú starostlivosť Peter Zito. Všetci vyjadrili radosť a vďačnosť za dlhotrvajúcu pomoc. „Veľmi si vážime podporu, ktorú nám Nadácia Križovatka poskytuje a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu,“ zhrnul riaditeľ. 


Nadácia Križovatka je nezisková organizácia zameraná na pomoc deťom v núdzi. Venuje sa projektom v oblasti vzdelávania, zdravia a sociálnej starostlivosti. „Sme radi, že môžeme pomôcť Neonatologickému oddeleniu v Nitre a prispieť k tomu, aby sa bábätká tu cítili čo najbezpečnejšie a najkomfortnejšie,“ povedala Andrea Juriková v mene nadácie. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu