Nitrania ovládli aj druhý finálový zápas, domácim Spišiakom nastrieľali päť gólov


Foto: Nitrania ovládli aj druhý finálový zápas, domácim Spišiakom nastrieľali päť gólov Foto: Facebook/HK Nitra (archívne)

HK Nitra ovládla prvý aj druhý finálový zápas hokejovej Tipos extraligy. V sobotu Spišiakov zdolali 5:2 a v sérii hranej na štyri víťazstvá tak vedú už 2:0. HK Spišská Nová Ves síce mala aj v sobotu 20. apríla výhodu domáceho prostredia, ale ani tentoraz im to príliš nepomohlo. 

Rozbehnutí Nitrania im v prvej tretine nastrieľali rovno tri góly. V druhej minúte sa presadil Marko Stacha a v 4. minúte sa zadarilo aj Dávidovi Okoličánymu a domáci sa rozhodli vymeniť brankára. Suráka vystriedal Melicherčík, no ani tento krok nezabral a v 12. minúte skóroval do Melicherčíkovej brány Jakub Lacka. 

V druhej tretine padol len jeden gól a Nitra viedla zásluhou Tomáša Hrnku 4:0. Do tretej tretiny tak vstúpili s pocitom, že zápas majú v kapse, v 49. minúte však po prvý raz skórovala Spišská Nová Ves vďaka Branislavovi Rapáčovi. 

V 52. minúte trafil prázdnu bránku Spišiakov Sebastián Čederle a v 56. minúte ešte zmenil stav stretnutia hráč Spišskej Novej Vsi Todd Burgess. Manko však bolo príliš veľké a času málo - víťazom sa tak stala opäť Nitra. 



Góly: 56’ Burgess, 52’ Čederle, 49’ Rapáč, 24’ Hrnka, 12’ Lacka, 04’ Okoličány, 02’ Stacha

Zostava HK Nitra: Kašík – Mezei, Cotton, Kousa, Bača, Gajdoš, Stacha – Buček, Gill, Bajtek – Jackson, Bubela, Newell – Okoličány, Čederle, Lacka – Vitaloš, Hrnka, Bačo – Kodhaj.

Zostava HK Spišská Nová Ves: Surák – Romaňák, Merežko, Žiak, Ališauskas, Groch, Valach – Burgess, Nellis, Rapáč – Majdan, Kerbashian, Bakoš – Džugan, Myklucha, Drábek – Vandas, Bortňák, Hamráček – Zöld.

Rozhodcovia: Snášel, Jobbágy – Bogdaň, Šoltés.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu