Legendárny spievajúci dom v Štúrove konečne stíchol, majiteľka prestala púšťať árie


Foto: Legendárny spievajúci dom v Štúrove konečne stíchol, majiteľka prestala púšťať árie Foto: maps.google.com

Majiteľka vychýreného spievajúceho domu v Štúrove prestala po 16 rokoch púšťať operné árie. Domov sa vracajú aj tí, ktorí pred vyčíňaním susedky radšej odišli. Nešťastní obyvatelia Košutovej ulice museli s malými prestávkami dokola počúvať opernú áriu Placida Dominga. Každý deň od 6:00 hod. ráno do 22:00 hod. večer.

Spievajúci dom je vyznačený aj na mape

Suseda okrem opery púšťala aj hlasný alarm a na susedov útočila na ulici či na sociálnych sieťach. Ulica sa po čase stala atrakciou. Znalec, ktorý meral hluk, potvrdil, že agresívna frekvencia, ktorú vydáva nekvalitné technické zariadenie, môže spôsobiť nervozitu a nevoľnosť.

Raz som hľadala niečo na katastrálnej mape, a tam to bolo vyznačené - spievajúci dom v Štúrove,“ uviedla obyvateľka ulice Eva Bathová pre portál tvnoviny.sk. Ľudia tu nechceli bývať a väčšinou chodievali cez deň preč. Tí, ktorí tu museli ostať, si na hudbu museli zvyknúť.

Pani Eva spomína na deň, keď jej na dvore odpadla mama a pre hlasnú hudbu od susedy sa nevedela dovolať pomoci: „Kričala som na manžela, ktorý robil pred domom v záhradke na ulici, a on nepočul. Nevedela som, čo robiť, musela som nechať mamu ležať na zemi a ísť na ulicu zavolať manžela,“ priblížila E. Bathová.

Majiteľku domu najprv obvinili policajti, potom ju liečili pre vážne duševné ochorenie. Susedia aj napriek tomu o žene nezmýšľajú zle. Niektorí obyvatelia ulice s úsmevom priznali, že ešte stále spávajú so štupľami v ušiach.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu