V areáli SPU v Nitre postavia nové komfortné priestory pre študentov, ktoré zvýšia kvalitu štúdia


Foto: V areáli SPU v Nitre postavia nové komfortné priestory pre študentov, ktoré zvýšia kvalitu štúdia Foto: uniag.sk

Približne o rok bude v centrálnom areáli Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre postavená nová trojpodlažná budova archívu a knižnice. V novostavbe sa budú nachádzať dve samostatné pracoviská. Na prvom podlaží bude archív a registratúrne stredisko. Na druhom a treťom budú študovne Slovenskej poľnohospodárskej knižnice. Komfortné a bezbariérové prístupy budú k dispozícii pre širokú verejnosť, avšak v prvom rade pre študentov.

Tri zóny poskytnú pohodlie každému návštevníkovi. V tichej zóne bude priestor pre štúdium, v hlučnej umiestnia informačné pulty a prednáškovú miestnosť. V tretej zóne bude zimná záhrada a terasa. „Dôvod výstavby novej budovy pre knižnicu, hoci má veľké a komfortné priestory na Štúrovej ulici, je prostý – snaha o zvyšovanie kvality štúdia,“ vysvetlila riaditeľka Slovenskej poľnohospodárskej knižnice Mgr. Beáta Bellérová, PhD.   

Staré priestory boli nevyhovujúce, naopak nové poskytnú priestor pre uskladnenie 30 až 40 tisíc kníh. K dispozícii bude 50 až 70 študijných miest. V novembri 2017 bola podpísaná zmluva s dodávateľom stavebných prác,  spoločnosťou Euro-Building, a.s., Bratislava

„Dnešní študenti patria do tzv. Google generácie. Jej informačné správanie treba do istej miery akceptovať, na druhej strane však aj pozitívne ovplyvňovať. Preto chceme študentom poskytnúť komfortné priestory na štúdium - formálne, neformálne aj skupinové, umožniť im čo najlepší  prístup ku kvalitnému informačnému obsahu, tlačenému aj online a tiež ponúkať služby knižnice tam, kde študenti žijú,“ dodala Bellérová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: uniag.sk