Billa zavádza ekologické tašky, peniaze z jej kúpy pôjdu aj na charitu


Foto: Billa zavádza ekologické tašky, peniaze z jej kúpy pôjdu aj na charitu Foto: ilustračné

Spoločnosť Billa Slovensko sa rozhodla pristúpiť k ráznemu kroku a v týchto dňoch do svojich predajní zavádza nové ekologické plastové a papierové tašky z recyklovateľného plastu s označením Blue Angel. Toto označenie deklaruje recyklovateľnosť minimálne 80 % použitých materiálov. Navyše pri výrobe takejto tašky sa vypustí do ovzdušia až o 60 % menej oxidu uhličitého. Tašky sú k dispozícií v dvoch variantoch a dostupné na všetkých predajniach.  

„Zníženie spotreby klasických plastových tašiek je aj politikou Európskej únie. BILLA sa však na Slovensku rozhodla ísť ďalej ako nariaďuje európska norma a nahradí všetky plastové tašky vo svojich predajniach za ekologickejšie materiály,“ vysvetlil generálny riaditeľ BILLA Slovensko Dariusz Bator.   

Zavedenie ekologických tašiek má aj aj charitatívny rozmer. „Z ceny každej zakúpenej recyklovateľnej papierovej, plastovej či permanentnej tašky navyše BILLA prispeje dva centy na projekt – Zdravé oči už v škôlke, ktorý prebieha pod záštitou o.z. BILLA ľuďom,“ dodal Bator. Vďaka týmto finančným prostriedkom budú môcť odborníci vyšetriť oči väčšiemu počtu detí, ako sa pôvodne plánovalo.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: webnoviny.sk