FOTO: V Starom parku v Nitre pribudne obrovská atrakcia. Je jediná svojho druhu


FOTO: V Starom parku v Nitre pribudne obrovská atrakcia. Je jediná svojho druhu
Galéria: 8 fotiek
Foto: Facebook/ Mesto Nitra

Rekonštrukčné práce v obľúbenom nitrianskom Mestskom parku na Sihoti prebiehajú vysokým tempom. Nepotrvá dlho a obľúbená oddychová plocha bude sprístupnená všetkým návštevníkom. Jednou z atrakcií, ktoré pribudnú, má byť aj desať metrov vysoký hrad so šmýkačkami.

Vedenie mesta tento týždeň za účasti primátora Mareka Hattasa navštívilo výrobný závod, ktorý dodáva herné prvky pre rôzne parky na území mesta. Pri tej príležitosti mohli vidieť aj nezvyčajne veľký hrad so šmýkačkami, ktorý firma plánuje osadiť už budúci týždeň. Podľa zástupcov výrobcu ho v týchto rozmeroch dodávajú vôbec po prvýkrát. 

Okrem toho v spoločnosti pre Starý park pripravujú ďalšie rôznorodé vybavenie, napríklad vodné a inkluzívne prvky pre deti s nejakým druhom znevýhodnenia. Návštevníkov budú čakať aj workoutové ihriska pre seniorov, pikniková lúka s miestami na grilovanie, opravená žabia fontána či zvieracia obora, ktorú bude možné obdivovať z vyhliadkového móla. 

Projekt v hodnote takmer 6 miliónov eur by mal byť dokončený na záver roka 2023. Hradený je zo zdrojov Európskej únie, nitrianska radnica prispeje sumou 5 percent. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu