Arogantný vodič ohrozoval agresívnou jazdou premávku v Nových Zámkoch, dvakrát sa snažil ujsť policajtom


Foto: Arogantný vodič ohrozoval agresívnou jazdou premávku v Nových Zámkoch, dvakrát sa snažil ujsť policajtom Foto: novezamky.sk

Mestskí policajti v Nových Zámkoch sa museli počas služby v piatok 8. decembra 2023 popasovať s arogantným vodičom. Najprv ho spozorovali, keď nerešpektoval dopravnú značku Stoj - daj prednosť v jazde. Službukonajúci mestskí policajti sa ho následne pokúsili zastaviť, on sa však rozhodol zahrať na naháňačku a dal sa na útek. 

Šoféra sa po krátkej chvíli podarilo zastaviť a stotožniť, vzniklo pritom však pádne podozrenie, že je pod vplyvom alkoholu. Bol preto vyzvaný, aby počkal na príjazd hliadky Policajného zboru, v ktorého kompetencii je riešenie podobných priestupkov. Muž však ich pokyny opäť nerešpektoval, správal sa agresívne a nakoniec sa pokúsil ujsť. 

Voči hliadke kládol aktívny odpor a z uvedeného dôvodu boli použité donucovacie prostriedky,“ opísal situáciu Jozef Tököly, náčelník mestskej polície. Arogantného šoféra nakoniec úspešne spacifikovali a na vyšetrovanie jeho vyčíňania si posvieti štátna polícia. 

Náčelník Jozef Tököly sa v súvislosti s prípadom zamýšľa, prečo je niekto schopný ohrozovať jazdou pod vplyvom alkoholu seba a všetkých naokolo. Podobné prípady totiž registruje stále dookola. „Je tu čas Vianoc, tak si nenechajme pokaziť tieto krásne sviatky zbytočnými, hlúpymi činmi, ktoré môžu viesť k nenapraviteľným tragédiám,“ vyzval Tököly. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu