Most cez Hron pri Leviciach sa ešte opravovať nebude. V hroznom stave musí vydržať ďalší rok


Foto: Most cez Hron pri Leviciach sa ešte opravovať nebude. V hroznom stave musí vydržať ďalší rok Foto: Facebook/ Igor Gogola

Starosta obce Kalná nad Hronom Igor Gogola informoval obyvateľov o rozhodnutí nerozbehnúť v roku 2024 rekonštrukciu mosta cez rieku Hron. Ten je v tak zlom technickom stave, že z neho občas do Hronu opadávajú kusy betónu. 

Primátor medzi dôvodmi odloženia náročnej opravy citoval nevysporiadané vlastníctvo pozemkov a chýbajúcu projektovú dokumentáciu. V náväznosti nato teda zatiaľ neprebehla ani súťaž na výber dodávateľa stavebných prác. 

To znamená, že tento most “musí” (mal by) vydržať aspoň v takomto stave, kým nedôjde k rekonštrukcii,“ skonštatoval Gogola. Most najviac zaťažuje nákladná doprava, mesto ju chce preto v úseku dočasne čo najviac obmedziť. 

Nákladné autá nad 10,8 tony majú na opotrebovaný most vstup už dávno zakázaný. Problémom však je, že tento zákaz málokto rešpektuje, a je ťažké ho vymáhať. V lokalite totiž absentuje priestor na odstavenie či odváženie vozidla tak, aby to nenarušilo plynulosť cestnej premávky. 

Starosta bude o situácii rokovať s obecným zastupiteľstvom na stretnutí v stredu 23. januára 2024. Do kontroly nákladných vozidiel chce následne zaangažovať obecnú políciu. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu