FOTO: Neurologická klinika v Nových Zámkoch má novú a modernú JIS-ku, takto vyzeralo slávnostné otvorenie


FOTO: Neurologická klinika v Nových Zámkoch má novú a modernú JIS-ku, takto vyzeralo slávnostné otvorenie
Galéria: 12 fotiek
Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky

Na Neurologickej klinike Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Nových Zámkoch slávnostne otvorili novú Jednotku intenzívnej starostlivosti (JIS). Pásku prišla prestrihnúť ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková.

Ministerstvo zdravotníctva SR totiž zafinancovalo celý projekt sumou 300-tisíc eur. Výsledkom je moderná jednotka určená na ošetrenie pacientov, ktorí sem prídu s akútnymi neurologickými ochoreniami. „Nová JIS výrazne posilní kapacity nemocnice v oblasti neurológie a zlepší prognózu a kvalitu života pacientov s akútnymi stavmi,“ vysvetlil rezort.

 

Špičkové a technológie a moderné zariadenie

Novinkou sú najmodernejšie technológie a zariadenie, vrátane šiestich polohovateľných a kompletne monitorovaných lôžok. „Naša JIS je teraz pripravená čeliť akútnym cievnym mozgovým príhodám, epilepsii, neuromuskulárnym ochoreniam a mnohým ďalším stavom vyžadujúcim okamžitú pozornosť,“ dodalo vedenie nemocnice.


Zameriavať sa budú aj na poruchy vedomia či nádorové ochorenia. Vďaka špičkovému vybaveniu bude klinika poskytovať v zmodernizovaných priestoroch aj komplexné laboratórne, zobrazovacie a diagnostické vyšetrenia a neodkladnú neurologickú starostlivosť. 


Budú peniaze aj na ďalšie JIS-ky

Ministerka tiež zdôraznila, aký veľký prínos bude mať vybudovanie tejto jednotky pre celý región. „Moderné prístrojové vybavenie je zároveň motiváciou pre našich lekárov a ďalších zdravotníckych pracovníkov zostať pracovať na Slovensku,“ uviedla na sociálnej sieti

S dobrými správami prišiel aj riaditeľ novozámockej nemocnice Mikuláš Blaško, podľa ktorého im rezort schválil ďalšie financie vo výške 940 000 eur na ďalšie tri jednotky intenzívnej starostlivosti. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu