FOTO: Becík navštívil nemocnicu v Nových Zámkoch, bol aj na preventívke a pozdraviť Bryu z „očného“


FOTO: Becík navštívil nemocnicu v Nových Zámkoch, bol aj na preventívke a pozdraviť Bryu z „očného“
Galéria: 7 fotiek
Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky

Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Branislav Becík navštívil ešte minulý týždeň nemocnicu v Nových Zámkoch, kde mal významné pracovné stretnutie s jej riaditeľom Mikulášom Blaškom.

„Cieľom tohto stretnutia bolo prehĺbiť a rozšíriť vzájomnú spoluprácu medzi krajskou samosprávou a nemocničným zariadením s cieľom podporiť a rozvíjať zdravotnú starostlivosť na území Nitrianskeho kraja,“ vysvetlila Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky na svojej webovej stránke.


Veľký míľnik v ich spolupráci

Becík a Blaško sa počas rozhovoru dotkli viacerých kľúčových oblastí, ktoré by mohli zlepšiť dostupnosť a najmä kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti. Ich vzájomná spolupráca tak dosiahla ďalší významný míľnik, a to najmä po tom, čo sa Nitriansky samosprávny kraj zaviazal, že podporí nemocnicu v procese preklasifikovania do vyššej - 3. úrovne v rámci optimalizácie siete nemocníc. 

„Tento krok má zásadný význam pre rozšírenie a zlepšenie zdravotnej starostlivosti dostupnej v regióne,“ doplnila nemocnica.  


Ďalším dôležitým výsledkom stretnutia bola dohoda o podpore zriadenia nových špeciálnych ambulancií a pracovísk. Široké spektrum zdravotných služieb by tak mohlo byť dostupné nielen pre ľudí z kraja, ale aj z ďalších miest, a to bez dlhých čakacích dôb. 

Nevynechal ani preventívku

Predseda kraja zároveň absolvoval preventívnu prehliadku, keďže bol akurát Svetový týždeň glaukómu. Nechal si zmerať vnútroočný tlak a týmto aktom tak zdôraznil dôležitosť prevencie a včasnej diagnostiky. Glaukóm totiž môže viesť k vážnym zdravotným komplikáciám a slepote. 

Becík nezabudol pozdraviť ani miláčika nemocnice Bryu, ktorá pomáha ordinovať „na očnom“. Zo šteniatka labradora raz bude vodiaci pes, zatiaľ však musí trénovať. Na oftalmologickom oddelení ju majú od februára a po tom, čo dosiahne jeden rok, prejde do druhej fázy tréningu. Ten však už bude prebiehať mimo prostredia nemocnica.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu