VIDEO: Poľovník neveril vlastným očiam. V poli pri Nitre behal medveď, prešiel aj okolo jeho auta


Foto: VIDEO: Poľovník neveril vlastným očiam. V poli pri Nitre behal medveď, prešiel aj okolo jeho auta Foto: koláž Nitra.sk/ Facebook/Róbert Š./TV JOJ (snímka obrazovky)

Medveď sa už túlal aj v okolí Nitry, čo prekvapilo aj samotných poľovníkov. V sobotu 20. apríla ho videli behať po repkovom poli medzi obcou Čakajovce a mestskou časťou Dražovce. O jeho výskyte sme vás informovali ešte včera a pre TV JOJ to potvrdil aj poľovník Miloš, ktorý si medveďa všimol z posedu a vďaka technike s nočným videním sa mu ho podarilo aj nasnímať.


Poľovník spočiatku neveril vlastným očiam a bol poriadne prekvapený, výskyt medveďa v takej blízkosti Nitry je totiž naozaj raritný. „Najskôr som si myslel, že to je diviak, ale keď prišiel bližšie všimol som si, že to je medveď,“ povedal. Na posede tak musel pobudnúť dlhšie, než plánoval. Auto mal totiž odparkované v miestach, kadiaľ šelma prechádzala. „Počkal som na posede, kým neprešiel do lesa,“ dodal Miloš.



Medveď sa pohyboval okolo dediny, cyklotrasy, a potom sa popri rieke vrátil naspäť do lesa. Podľa predsedu poľovného združenia Čakajovce Mareka Szalaia na druhý deň dohľadali aj jeho stopy. Potvrdil tiež, že tu nikdy predtým pohyb medveďa nezaznamenali, a to ani v minulosti. Medveď tak prekvapil mnohých. 

Miestni poľovníci odporúčajú ľuďom, aby boli opatrní a dávali si pozor. „Treba byť opatrní a používať hlavne chodníky, neschádzať z nich dole. Keď sú vysoké repky, medveď sa tam môže skrývať a môže dôjsť k stretu,“ povedal ešte pre televíziu JOJ Szalai.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu