V Nitre osadili ďalšie bezpečné priechody pre chodcov, zvýšia bezpečnosť na frekventovaných miestach


Foto: V Nitre osadili ďalšie bezpečné priechody pre chodcov, zvýšia bezpečnosť na frekventovaných miestach Foto: nitra.sk

Ministerstvo vnútra SR podporilo projekt - Nasvetlenie priechodov pre chodcov v meste Nitra 2017, a poskytlo dotáciu vo výške 22 599 eur k nasvieteniu troch priechodov. Mesto sa na ich realizácii podieľalo sumou vo výške 1 189 eur.

Osvetlenie priechodu Biovetská – Novozámocká na ceste v smere Nitra - Krškany a späť, pomohlo najmä tým, ktorí do Nitry cestujú autobusom, keďže priechod sa nachádza pri autobusovej zastávke. Osvetlenie priechodu Štefánikova v centre mesta prispelo k bezpečnosti školákov aj ľudí, ktorí v danej lokalite pracujú. Osvetlenie priechodu Dlhá – Gorazdova v smere do Nitra - Janíkovce a späť pomohlo ľuďom, ktorí v danej lokalite využívajú frekventovanú autobusovú zastávku.

Všetky priechody pre chodcov sú v súčasnosti nasvietené a pomáhajú občanom k zvýšeniu ich bezpečnosti. Mesto Nitra tak nadviazalo na realizáciu už nasvietených priechodov v jednotlivých mestských častiach.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: nitra.sk