Cesta z mesta Šahy k hranici Nitrianského kraja prešla rekonštrukciou za viac než milión eur


Foto: Cesta z mesta Šahy k hranici Nitrianského kraja prešla rekonštrukciou za viac než milión eur
Galéria: 3 fotky

Od polovice septembra môžu motoristi v levickom okrese využívať novozrekonštruovaný 6-kilometrový úsek cesty II/527. Ten prepája mesto Šahy s hranicou Nitrianskeho a Banskobystrického kraja.

Prestavba na kvalitnú a bezpečnú komunikáciu stála nitriansku krajskú samosprávu 951 297 eur bez DPH a realizovala ju spoločnosť EUROVIA SK.

Daný úsek bol dlhodobo v nevyhovujúcom stave, čo znižovali bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Opotrebované boli aj chodníky, cestné zálivy a priechody pre chodcov, výmenu potrebovalo aj dopravné značenie. 

V rámci rekonštrukcie sa položilo celkovo 34-tisíc metrov štvorcových nového asfaltu v dvoch vrstvách. Na ceste tiež pribudli dve nové autobusové zastávky, 115 dopravných značiek a 1054 metrov nových zvodidiel.


Obnovený úsek je tiež vybavený zariadeniami na meranie rýchlosti a teploty vozovky. Tri nové bezbariérové priechody pre chodcov sú zvýraznené pomocou nízkoprofilových gombíkov. Modernizácia prebiehala päť mesiacov dvoch etapách a podarilo sa ju dokončiť pred plánovaným termínom. 

Vďaka prestavbe a použitým novým technológiám je komunikácia v tomto úseku v súčasnosti modernejšia a bezpečenejšia, a veríme, že zvýši bezpečnosť a komfort vodičov, chodcov  i cyklistov,“ informovala Simona Tančáková hovorkyňa zhotoviteľskej spoločnosti.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu