Cestujúci na trati z Bratislavy do Komárna musia rátať s obmedzeniami kvôli výstavbe terminálu


Foto: Cestujúci na trati z Bratislavy do Komárna musia rátať s obmedzeniami kvôli výstavbe terminálu Foto: pixabay.com

Od pondelka 23. októbra 2023 musia cestujúci na trase z Komárna do Bratislavy počítať s obmedzeniami. Železničná spoločnosť Slovensko tu zavádza mimoriadny cestovný poriadok z dôvodu výstavby terminálu vo Vrakuni. Platiť bude do 9. decembra 2023.

Železničná preprava bude úplne odstavená v úseku Bratislava Nové Mesto – Podunajské Biskupice. Všetky dotknuté vlaky budú nahradené autobusovou dopravou. Tá bude premávať denne v hodinových intervaloch, v čase dopravnej špičky raz za 30 minút. 

Spojenia na trase Podunajské Biskupice – Dunajská Streda – Komárno ostanú bez zmeny, všetky budú vypravené podľa cestovného poriadku, ktorý je platný od 1. októbra 2023. Zároveň budú v danom období úplne odrieknuté vlaky medzi stanicami Bratislava hlavná stanica a Bratislava Nové Mesto.


Náhradné autobusy budú v Podunajských Biskupiciach naviazané na príchody a odchody vlakov v smere na Dunajskú Stredu a Komárno. „Maximálny čakací čas na vlaky zo smeru Komárno bude 20 minút, pre zabezpečenie obratu autobusov na železničnej stanici Bratislava Nové Mesto,“ vysvetľuje web nitrianskej krajskej samosprávy. 

Autobusy budú obsluhovať aj zastávku Železničná v mestskej časti Vrakuňa a zastávku Klientské centrum, kde možno prestúpiť na linku 61 v smere na Hlavnú stanicu. Pri nadväzujúcich vlakoch však nie je garantované čakanie na tento prípoj. Nástupištia na zastávke mestskej hromadnej dopravy budú označené označníkom a cestovným poriadkom. 

Cestujúcim z Podunajských Biskupíc do centra mesta sa odporúča použiť linku číslo 70 alebo 78 v smere do Starého Mesta. Tým, ktorí plánujú pokračovať jednou z liniek mestskej hromadnej dopravy, sa odporúča zakúpenie integrovaného dopravného lístka Bratislavského kraja priamo vo vlaku u vlakvedúceho alebo online.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu