Vráble sa ocitli na popredných miestach v rebríčku transparentnosti, bodovala aj Nitra a Topoľčany


Foto: Vráble sa ocitli na popredných miestach v rebríčku transparentnosti, bodovala aj Nitra a Topoľčany Foto: vrable.sk

Portál Transparex zverejnil rebríček hodnotenia verejných obstarávateľov na Slovensku za rok 2022. Mesto Vráble sa spomedzi 4400 samospráv miest a obcí ocitlo na vynikajúcom dvanástom mieste. Získalo tak ocenenie Zodpovedný obstarávateľ 2022 a nadpriemerné hodnotenie A+. „Za toto ocenenie ďakujeme našim zamestnancom, ktorí sú zodpovední za proces verejného obstarávania,“ komentovali predstavitelia mesta. 

Známku A+ získalo len jedno percento zo všetkých hodnotených subjektov. Nájdeme medzi nimi aj mesto Topoľčany, ktoré sa umiestnilo na 56. priečke. „Kvalitná príprava zákaziek a ich rýchla realizácia nám pomáha šetriť verejné financie a zvyšuje dôveryhodné postavenie nášho mesta v rámci celého Slovenska,“ skonštatovalo vedenie mesta v príspevku na sociálnej sieti. 

Vysoko v rebríčku sa umiestnilo aj Štúrovo na 86. mieste a krajské mesto Nitra na 93. mieste. Z menších dedín bodoval Vinodol v okrese Nitra na krásnom 45. mieste. Všetky tri obce tiež získali titul Zodpovedný obstarávateľ so známkou A+. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu