Obyvatelia Klokočiny stratili trpezlivosť s rozbitými cestami: Dajte nám asfalt a opravíme si to sami!


Foto: Obyvatelia Klokočiny stratili trpezlivosť s rozbitými cestami: Dajte nám asfalt a opravíme si to sami! Foto: Facebook/Klokočina - Robko Molnar

V skupine na sociálnej sieti venovanej dianiu na Klokočine sa objavil príspevok od jedného občana, ktorý cez túto mestskú časť Nitry pravidelne prechádza. Rozoberal v ňom svoje rozhorčenie nad stavom cesty prechádzajúcej cez sídlisko. Na priloženej fotografii možno vidieť opotrebovanie vozovky a hlboký výmoľ. Podľa autora príspevku sa na opravu tohto úseku čaká už rok. 

Rekonštrukčné práce obyvatelia v úseku údajne zaznamenali pred Vianocami, no medzi tým mali byť ukončené bez toho, aby sa daný výmoľ opravil. Niektorí obyvatelia dokonca tvrdia, že po tejto „rekonštrukcii“ sa jama ešte prehĺbila.

„Ja som jednu dobu chodil robiť prípojky, a keď sme otvorili takúto časť asfaltu, za pol dňa som to sám spravil,“ dušoval sa rozhorčený občan. „Ak nemá mesto nato človeka, nech donesú lopatu a asfalt a ja to spravím aj za vás,“ zakončil odhodlane. Je podľa neho absurdné, že prechádzajúce autá si kvôli poškodenej vozovke kazia nápravu. 


K nahnevanému vyhláseniu sa pridalo množstvo komentárov od obyvateľov Klokočiny, ktorý tento problém taktiež zaregistrovali. Mnohí sa pridali k nápadu opraviť si cesty v dezolátnom stave vlastnoručne. „Ja ti pomôžem, tiež som robil tieto roboty a neviem či tri hodiny nie je až moc,“ vyhlásil jeden komentujúci. 

Aj s ďalších reakcií členov klokočinskej komunity je zjavné, že odhodlanie zobrať riešenie do vlastných rúk im nechýba. To, či mesto dodá materiál potrebný na opravu a nechá občanov vyriešiť tento problém vlastnoručne, alebo sa o rekonštrukciu postará samo, ukáže čas. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu