FOTO: Nitranov naštvali rozobraté reklamy pri prístreškoch MHD. Vymieňajú ich za nové


FOTO: Nitranov naštvali rozobraté reklamy pri prístreškoch MHD. Vymieňajú ich za nové
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Nitra/mmcité/Ami Ch.

Obyvateľov Nitry nedávno nahnevali rozobraté reklamné panely na zastávkach MHD. Mnohé z nich ostali položené na zemi, niektoré dokonca boli aj rozbité a trčali odtiaľ káble. 

V skupine na sociálnej sieti pribudlo aj niekoľko fotiek, napríklad zo zastávky Rázcestie Autobusová stanica, ale i z Hollého ulice či pri ZŠ Škultétyho. Viacero zastávok bolo v takomto stave aj na sídlisku Klokočina.

Mnohí správne predpokladali, že sa idú prístrešky MHD vymieňať, no iní sa obávali toho, či náhodou nejde o vandalizmus. „Autobusové prístrešky v Nitre sa menia v mnohých lokalitách Nitry za novšie a modernejšie,“ potvrdil hovorca mesta Tomáš Holúbek. „Vlastník prístrešku a reklamného zariadenia si ich aj tu mení za nové. Počas výmeny boli pravdepodobne zariadenia krátkodobo uložené na zemi, kým ich neodviezli,“ vysvetlil dôvod, prečo boli reklamné panely na zemi. 

Staré autobusové prístrešky menili za nové aj v minulom roku, celkovo malo ísť o 86 prístreškov. Spoločnosť euroAWK ich na základe zmluvy s mestom z roku 2021 vymieňa na vlastné náklady. Mesto si ich bude môcť po 15 rokoch odkúpiť za symbolické 1 euro za kus a zároveň môžu bezplatne využívať reklamné plochy. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu