FOTO: Kriminalisti zo Šale zatkli podpaľača. Od júla mal zničiť aspoň 3 autá


FOTO: Kriminalisti zo Šale zatkli podpaľača. Od júla mal zničiť aspoň 3 autá
Galéria: 7 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR – Nitriansky kraj

V Kráľovej nad Váhom v šalianskom okrese sa mal 34-ročný muž minimálne od júla 2023 venovať zvláštnemu hobby. Podpaľoval autá zaparkované pred domami nič netušiacich miestnych obyvateľov. Podľa informácií policajtov Nitrianskeho kraja sa podozrivého podarilo vypátrať a momentálne je v rukách polície. 

Opakujúce sa prípady horiacich áut evidujú v obci od júla, kedy neznámy páchateľ zapálil horľavou látkou vozidlo Renault Kangoo, ktoré stálo pred rodinným domom. Došlo k tomu krátko po polnoci a majiteľovi vznikla škoda vo výške 1500 eur. 

K druhému incidentu došlo v Kráľovej nad Váhom v jednu septembrovú noc. Neznáma osoba spôsobila približne pol hodinu po polnoci požiar na vozidle Audi A3, škoda bola vyčíslená na približne 1500 eur. Po tretíkrát sa situácia zopakovala v októbri, kedy zhorelo auto značky Opel Astra. Páchateľ vtedy vytvoril škodu vo výške 2000 eur. 


Šalianským kriminalistom sa postupne podarilo získať indície, ktoré viedli až k dolapeniu 34-ročného muža. Domová prehliadka zavŕšila ich úsilie a spoluprácu -  u podozrivého našli aj rukavice, čiapku a batoh, ktoré používal pri svojich aktivitách. 

Vyšetrovateľ v Šali vzniesol voči mužovi obvinenie z pokračovacieho trestného činu poškodzovania cudzej veci. Do rozhodnutia súdu bude stíhaný vo väzbe. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu