FOTO: Pri Leviciach niekto otrávil storočné stromy, sú nenávratne zničené. Páchateľa hľadá polícia


FOTO: Pri Leviciach niekto otrávil storočné stromy, sú nenávratne zničené. Páchateľa hľadá polícia
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/ Kalná nad Hronom

Niekto v obci  Kalná nad Hronom mal problém s tromi majestátnymi stromami v areáli miestneho farského kostola. Lipy a javor, ktoré tu rástli už aspoň sto rokov, totiž neznámy páchateľ otrávil tak, že sú nenávratne zničené. Farský úrad obce aj primátor vyzvali verejnosť na pomoc pri hľadaní páchateľa, prípadom sa už zaoberá enviropolícia.

Podľa informácií starostu obce Igora Gogoru boli do kmeňov stromov navŕtané diery, cez ktoré niekto nalial neznámu kvapalinu. Tá spôsobila otravu, ktorej dva stromy už podľahli, posledný najmajestátnejší ešte bojuje o život. 

Komu mohli prekážať a čo ho viedlo k týmto skutkom zatiaľ nevieme, avšak dúfam, že to zistíme,“ vyhlásil primátor. Zároveň potvrdil, že podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Prípadom sa momentálne zaoberá miestne obvodné oddelenie polície ako aj environmentálne oddelenie polície z Nitry.

Stromy už asi nezachránime ale vieme dať verejnosti najavo, že toto tolerovať nebudeme,“ konštatoval Gogora. Pokiaľ ste v okolí stromov zaznamenali podozrivý pohyb alebo máte podozrenie na možného vykonávateľa tohto skutku, oznámte to polícii na čísle 158. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu