V úseku na hlavnej trati sa bude jazdiť 10 km/h. Spomalí to vlaky z Nitrianskeho kraja aj medzinárodné spoje


Foto: V úseku na hlavnej trati sa bude jazdiť 10 km/h. Spomalí to vlaky z Nitrianskeho kraja aj medzinárodné spoje

Železnice Slovenskej republiky rozhodli o spomalení všetkých spojov v úseku Bernolákovo – Senec na rýchlosť 10 kilometrov za hodinu. Opatrenie spôsobí meškanie v trvaní 15 až 45 minút, dotkne sa to aj medzinárodných spojov  a vlakov smerujúcich z Nitrianskeho kraja.

O obmedzení informovala Železničná spoločnosť Slovensko. Dôvodom je najmä nevyhovujúci technický stav trate. Po jej oprave by mali vlaky jazdiť opäť štandardne. Dočasne však budú obmedzené aj vlaky Metropolitan, ktoré spájajú Budapešť s Prahou, a takéto meškanie už nemajú šancu dobehnúť. Cestujúci sa tak musia pripraviť, že do Prahy dorazia s oneskorením. 

Cestujúci z Nitrianskeho kraja pocítia obmedzenie pri spojeniach smerujúcich zo Šale, Nových Zámkov a Štúrova v smere na Bratislavu. Cez úsek okrem toho prechádzajú aj rýchliky z Banskej Bystrice, preto taktiež treba počítať s meškaním. 

Dopravca sa ospravedlňuje všetkým cestujúcim za vzniknuté komplikácie. Aktuálne informácie o mimoriadnych udalostiach na trati bude pravidelne zverejňovať na sociálnej sieti Mastodon


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu