Počula lomoz, a tak zobudila manžela. Po dvore sa im prechádzal zlodej a vstúpil aj do ďalšieho domu v Podhájskej


Foto: Počula lomoz, a tak zobudila manžela. Po dvore sa im prechádzal zlodej a vstúpil aj do ďalšieho domu v Podhájskej Foto: ilustračné/pixabay.com
  • Aktualizované 9. apríla 2024 o 14:45

V obci Podhájska v noci 28. marca úradoval zlodej, ktorý vstúpil do dvoch domov. Informovala o tom na sociálnej sieti Veronika, ktorá v jednom z domov býva. 

Do prvého domu vošla neznáma osoba v noci o 2:30 hod. a do druhého o polhodinu neskôr. „K nám do domu vošiel o 3:00 ráno. Našťastie som ho počula ako lomozí po dvore a zobudila manžela, pred ktorým ušiel. Naháňal ho po Novej ulici a ušiel mu niekam dole ku kostolu,“ napísala Veronika a dodala, že páchateľa potom hľadala po obci polícia aj ďalší pán, ktorému muž tiež vošiel do dvora.

Potvrdila to aj hovorkyňa nitrianskej krajskej polície Jana Šinková, podľa ktorej boli na miesto vyslaní policajti zo Šurian. Neznáma osoba podľa slov polície skúšala otvárať neuzamknuté brány a nazerať do domov. „Hliadka danú skutočnosť preverila, pričom bolo zistené, že nedošlo ku škode na majetku. Policajti vykonali pátranie po neznámej osobe, avšak doposiaľ neúspešne,“ dodala Šinková. 


Podľa Veronikiných slov bol meral tento muž približne 170 centimetrov a na sebe mal tmavú vetrovku s kapucňou a čiernu vlnenú zimnú čiapku. „Dávajte pozor, zamykajte všetko a upovedomte aj susedov,“ prosila Veronika obyvateľov obce. 

Miroslav sa zároveň obrátil na tých, ktorí majú na domoch kamerové systémy: „Poprosím všetkých, ktorí máte na domoch kamerové systémy a je vidieť pohyb tejto osoby, aj napr. iba na ulici pred domom, aby ich zálohovali, resp. nenechali premazať, alebo stiahli na USB kľúč a oznámili to telefonicky na OU, alebo mi môžete napísať súkromnú správu na messenger. Veľmi tým môžete pomôcť polícii pri identifikácii tejto osoby.“ 

Kamerové záznamy vydal obecný úrad polícii, čo neskôr potvrdila aj hovorkyňa polície. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu