HK Nitru doviedol k druhému zlatu a ohlásil odchod. Tréner Antonín Stavjaňa smeruje do Česka


Foto: HK Nitru doviedol k druhému zlatu a ohlásil odchod. Tréner Antonín Stavjaňa smeruje do Česka Foto: Facebook/HK Nitra

Tréner Antonín Stavjaňa doviedol hráčov HK Nitra k ďalšiemu majstrovskému titulu, no po veľkých oslavách prišla smutná správa. V nasledujúcej sezóne 2024/25 si Nitrania budú musieť poradiť sami a spoľahnúť sa na nového trénera. Stavjaňa totiž dostal lákavú ponuku od Sparty Praha a rozhodol sa ju využiť. Klub to potvrdil na svojej webovej stránke

„Antonín Stavjaňa, ktorý má mimoriadne trénerské puto s naším klubom a s výnimkou roka 2017 bol pri všetkých medailách HK Nitra, sa rozhodol prijať inú ponuku z českej extraligy,“ uviedlo vedenie HK Nitra. 


História sa tak znova opakuje, nejde totiž o jeho prvý odchod z trénerskej lavičky Nitry. Klub prvýkrát opustil v roku 2006 počas semifinále play-off, a potom aj po titule v roku 2016 a po striebrach v rokoch 2019 a 2022.

„Rešpektujeme jeho rozhodnutie a prajeme mu v novom pôsobisku veľa úspechov. Nateraz ďakujeme Tondo a dovidenia,“ dodali Corgoni. Klub tak v týchto dňoch stojí pred ťažkou úlohou - nájsť si za neho náhradu na post trénera.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu