Tip na víkend: Lyžiarske stredisko Ski Bezovec je otvorené, z Nitry ste tam za hodinu


Foto: Tip na víkend: Lyžiarske stredisko Ski Bezovec je otvorené, z Nitry ste tam za hodinu Foto: Foto: Ski Bezovec

Lyžiarske stredisko Ski Bezovec sa síce nenachádza v Nitrianskom kraji, ale ak ste z Nitry a okolia, môže to byť jedna z možností, kde si užijete zimnú lyžovačku. Cesta autom trvá zhruba hodinu, takže stačí zbaliť lyže a môžete vyraziť.


Ski Bezovec leží v pohorí Považský Inovec a názov nesie podľa vrchu, na ktorom sa nachádza. Najvyššie položený bod strediska je v nadmorskej výške 748 m. n. m. a celkové prevýšenie predstavuje 266 metrov. 

V areáli sa celkovo nachádzajú štyri technicky zasnežované svahy a štyri vleky – Dedovka (200 metrov – ľahká), Chirana (300 metrov – stredne ťažká), Päťstovka (500 metrov – ťažká) a Lomená (600 metrov – stredne ťažká).

Prepravná kapacita vlekov je 3-tisíc osôb za hodinu, no nie vždy sú spustené všetky. Dôvodom je počasie. Pri Päťstovke a Lomenej sa stredisko musí spoliehať na prírodu, pretože zasnežovanie a udržiavanie snehovej prikrývky je finančne náročné. V súčasnosti sú vhodné podmienky iba na dvoch zjazdovkách. Ak však príde zmena počasia, môže sa to zmeniť.


Rodičia s deťmi majú k dispozícii aj lyžiarsku a snowboardovú škôlku, ktorú otvorili v sobotu 20. januára 2024. V ponuke je tiež večerné lyžovanie na osvetlenej 300-metrovej trati. Samozrejmosťou je i požičovňa výstroje a reštaurácie v okolí zjazdoviek. 

Ďalšie informácie o podmienkach lyžovania na Bezovci, ako aj otváracie hodiny, nájdete na ich webovej stránke, nezabudnite si ich preto včas skontrolovať.

Otváracie hodiny:

  • Denné lyžovanie: pondelok – nedeľa: od 9:00 do 16:00 hod. 
  • Večerné lyžovanie: od 17:00 do 20:00. 

Cenník nájdete tu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu