FOTO: Prehliadka tvorivosti žiakov špeciálnych škôl ukázala „silu priateľstva“ aj to, akí sú výnimoční


FOTO: Prehliadka tvorivosti žiakov špeciálnych škôl ukázala „silu priateľstva“ aj to, akí sú výnimoční
Galéria: 5 fotiek
Foto: Nitriansky samosprávny kraj

Spojená škola internátna na Červeňovej ulici v Nitre opäť spojila sily s ďalšími špeciálnymi školami v regióne, ale aj so Zariadením sociálnych služieb „KREATÍV“ Klasov a zdravými účinkujúcimi, a priniesla už 20. ročník galaprogramu s názvom Prehliadka tvorivosti.

Ústredným motív tento rok bola „Sila priateľstva“ a niesla sa v „duchu vytvárania priateľstiev, pochopenia inakosti, vzájomného učenia sa a podpory, ako aj spoznávania sa“.

Žiaci na pódiu Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre predviedli svoje umelecké nadanie v speve, v hre na hudobnom nástroji, v tanci i v divadlom predstavení. To nieslo názov „Pytačky“ a pripravili ho klienti zo zariadenia Kreatív Klasov v spolupráci s nitrianskou Spojenou školou internátnou. 


„Týmto predstavením sa odprezentovali mnohí absolventi spojenej školy, ktorí vystúpili v závere celej prehliadky, čo v prítomných divákoch zanechalo pocity príjemnej melanchólie,“ uviedol Úrad Nitrianskeho samosprávneho kraja.

Do Prehliadky tvorivosti sa ako každý rok zapojila aj Spojená škola Zlaté Moravce, ktorá následne zverejnila dojímavý odkaz: „Všetci zúčastnení žiaci ukázali, akí sú VÝNIMOČNÍ. Napriek rôznym znevýhodneniam im nechýba odvaha, talent a chuť ukázať pred publikom TO, v čom sú dobrí“.

Škola taktiež ocenila atmosféru, ktorá na podujatí vládla. „Celá atmosféra bola nasiaknutá dobrom, toleranciou a láskou. Žiaci sa vrátili domov s úžasným pocitom spokojnosti a radosti zo svojho možno prvého úspechu v živote.“




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu