Všimli ste si na cestách výtlky? Vo Vrábľoch ich môžete nahlasovať online


Foto: Všimli ste si na cestách výtlky? Vo Vrábľoch ich môžete nahlasovať online Foto: Facebook/Mesto Vráble - oficiálna stránka

Výtlky na cestách rozčuľujú snáď každého vodiča a nevydarený pokus vyhnúť sa im často končí aj škodou na vozidle. Mesto Vráble sa rozhodlo zakročiť a o pomoc opäť požiadalo svojich obyvateľov. 

Na webovej stránke mesta sa objavil online formulár, cez ktorý môžu občania nahlasovať výtlky na cestách„Pomôžeme si tým navzájom pri jazde našimi vozidlami, ale pomôžeme i identifikácii výtlkov pre prípadné opravy. Mesto má výtlky zmapované, chceme sa však ubezpečiť, že vieme o všetkých, ktoré je potrebné opraviť,“ vysvetlila radnica svoj zámer.

Ľudí poprosili, aby vždy uvádzali ulicu, na ktorej sa výtlk nachádza a bližšiu špecifikáciu miesta, napríklad číslo domu alebo charakteristiku okolia. Zároveň občanov upozornili, aby do diskusného fóra nepísali žiadne zbytočné komentáre, ktoré sa netýkajú nahlasovania výtlkov. 

Od januára tak na stránke pribudlo už vyše 40 príspevkov, v ktorých ľudia upozorňovali na nebezpečné výtlky aj prepadnuté vodovodné prípojky na Štúrovej ulici. „Ak ide po nich kamión, tak prebudí aj mŕtveho,“ napísal jeden z občanov.



Cesta popri potoku vedľa Masekovho mlyna smerom na Ohajské vinice je samý výtlk, jama a je nebezpečné po nej jazdiť. Ničia sa autá a pri stretnutí s protiidúcim autom sa nie je kam uhnúť,“ napísal ďalší. Na rovnaký úsek sa sťažovalo hneď niekoľko ľudí a mnohí upozorňovali aj na hrboľatú vozovku, prepadnuté chodníky či dokonca na výtlky na cyklotrase.

Diskusia je otvorená ešte do 15. marca 2024. Po tomto dátume ju mesto uzatvorí a bude slúžiť ako podklad pre prácu zodpovedných úradníkov.

Ak ste v meste na nejaký výtlk narazili aj vy, môžete ho nahlásiť TU.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu