V Leviciach zmiznú z ulíc desiatky nepojazdných áut. Mestu došla trpezlivosť, dá ich odtiahnuť


Foto: V Leviciach zmiznú z ulíc desiatky nepojazdných áut. Mestu došla trpezlivosť, dá ich odtiahnuť Foto: freepik.com

V Leviciach blokujú verejné priestranstvá desiatky nepojazdných áut a vrakov. Stoja tam už niekoľko rokov, chýbajú im evidenčné čísla a nikto sa k nim nehlási. 

Mesto preto informovalo, že pristúpilo k uzatvoreniu zmluvy s oprávneným prevádzkovateľom, ktorý bude tieto vozidlá odstraňovať z ulíc na určené parkovisko mimo mesta.

Mestský úrad sa odvoláva na zákon č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa ktorého je mesto povinné odstrániť vozidlo, ktorého majiteľ si nesplnil povinnosť v zmysle zákona, a jeho auto nejakým spôsobom ohrozuje životné prostredie alebo narúša estetický vzhľad mesta.


Radnica preto ešte naposledy upozornila majiteľov, aby nepojazdné motorové vozidlá odstránili z ulíc mesta, a vysvetlila ďalší postup. 

„Pred odtiahnutím bude vlastníkovi zaslaná písomná výzva na odstránenie motorového vozidla. V prípade, že vlastník motorového vozidla nebude reagovať na výzvu, po splnení všetkých zákonných postupov bude mesto Levice oprávnené dať pokyn na odstránenie vozidla premiestnením na určené parkovisko.“ Toto parkovisko sa však nachádza niekde mimo Levíc, nie je však zatiaľ známe kde. 

V spolupráci s Mestskou políciou v Leviciach bude následne vyhotovený protokol o odstránení vozidla aj fotodokumentácia. Ak si bude chcieť majiteľ vyzdvihnúť vozidlo zo záchytného parkoviska, musí predložiť doklad o úhrade nákladov spojených s odstránením motorového vozidla mestskému úradu.

Obyvateľov Levíc táto správa potešila a v komentároch dávali mestu tipy, kde takéto nepojazdné vozidlá nájdu. Nachádzajúcu sa napríklad na Krátkej, Hlbokej, Dopravnej či na Severnej ulici. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu