FOTO: V Nitre opravili minulý rok aj Sadovú ulicu, niektorí obyvatelia rekonštrukciu kritizujú


FOTO: V Nitre opravili minulý rok aj Sadovú ulicu, niektorí obyvatelia rekonštrukciu kritizujú
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Nitra

Nitrianska mestská samospráva preinvestovala v uplynulom roku 2023 rekordnú sumu vyše 28 miliónov eur. Väčšina týchto peňazí bola použitá na rekonštrukciu ciest a iných dôležitých verejných priestorov. Mesto sa ohliadlo za jedným z týchto projektov, ktorým bola rekonštrukcia Sadovej ulice. 

Dlho očakávaná prerábka bola dokončená v marci 2023. Obyvatelia získali po dokončení úplne novú dvojpruhovú obojsmernú prístupovú cestu, ktorú lemujú bezbariérové chodníky. Na ulici boli tiež vybudované nové rozvody verejného osvetlenia vrátane štyroch svietidiel. Okrem toho prebehla výstavba časti dažďovej kanalizácie.

Pod príspevkom vedenia mesta spomínajúcim na túto rekonštrukciu sa objavilo niekoľko komentárov obyvateľov, a dokonca aj mestských poslancov, ktorí okolnosti prerábky kritizujú. Niektorí napríklad tvrdia, že mesto prerobilo len asi 20 % z dĺžky ulice, a na zvyšok sa zložili obyvatelia. 

Ďalší komentujúci kritizovali samotný výber rekonštruovanej ulice. Podľa ich názoru by sa mesto malo prioritne venovať hlavným cestám a kľúčovým komunikáciám. Iný obyvateľ prejavil názor, že realizácia tohto projektu bola premárnená príležitosť. 


Vedia niečo o pojme “upokojovanie ulice”?“ uvažoval komentujúci. Podľa jeho názoru spôsobí súvislá vrstva asfaltu v lete nekontrolované prehrievanie. Na mieste podľa neho chýbajú ostrovčeky so stromami medzi parkovacími miestami a vsakovacia dlažba. „Keď už vytvárame prostredie pre ľudí, urobme to poriadne,“ myslí si sklamaný Nitran. 

Na kritiku reagoval aj poslanec nitrianskej krajskej samosprávy a poradca primátora Henrich Varga. Mesto týmto podľa jeho slov napravilo jeden z mnohých investičných dlhov. „V investíciách bude mesto Nitra pokračovať, v rámci finančných možností, na miestach, ktoré odsúhlasia poslanci,“ vyhlásil Varga. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu