Starosta Hornej Kráľovej odvolil z nemocničného lôžka, pridali sa aj ďalší pacienti nitrianskej nemocnice


Foto: Starosta Hornej Kráľovej odvolil z nemocničného lôžka, pridali sa aj ďalší pacienti nitrianskej nemocnice
Galéria: 7 fotiek
Foto: Facebook/Fakultná nemocnica Nitra-oficiálna stránka

Pacienti nitrianskej nemocnice v sobotu 23. marca odovzdali svoj hlas v prvom kole prezidentských volieb. Svoju občiansku povinnosť si chceli splniť aj keď s podlomeným zdravím ležali na nemocničnom lôžku. 

Fakultná nemocnica Nitra informovala, že svoje volebné právo si uplatnili ako pacienti, tak aj zamestnanci a spolu odovzdali 39 hlasov. 

„Volebná komisia v sprievode nášho námestníka pre ošetrovateľstvo PhDr. Petra Zita MPH. prešla oddelenia FBLR, urológie, neurológie, kardiológie, infekčné odd., neurochirurgie a ďalšie, a tým umožnila všetkým záujemcom odovzdať svoj hlas,“ uviedlo vedenie nemocnice na sociálnej sieti. 



Jedným z voličov bol aj starosta obce Horná Kráľová (okres Šaľa), ktorý bol v nemocnici hospitalizovaný. Voľby v obci síce museli zvládnuť bez neho, ale on si túto dôležitú udalosť nechcel nechať ujsť. 

„Sme radi, že sme aj takto prispeli k hladkému priebehu volieb a že naši pacienti a personál mali možnosť zúčastniť sa na tomto dôležitom demokratickom procese,“ dodala nemocnica a poďakovala sa volebnej komisii a všetkým organizátorom. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu