Za prevoz nelegálnych migrantov môžu ísť za mreže. Polícia z Nových Zámkov obvinila dve osoby


Foto: Za prevoz nelegálnych migrantov môžu ísť za mreže. Polícia z Nových Zámkov obvinila dve osoby Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Počet cudzincov nelegálne prichádzajúcich na Slovensko sa od začiatku tohto roka neustále zvyšuje. Pre nárast nelegálnej migrácie polícia posilnila kontroly a zaviedla viaceré opatrenia, cudzincom však neraz pomáhajú aj domáci. 

Koncom mája tohto roka kontrolovali policajti z Nových Zámkov zaparkované osobné motorové vozidlo na Komárňanskej ceste. Vo vozidle sa v tom čase nachádzali štyri osoby bez vodiča.

Policajti následne zistili, že ide o cudzincov kurdskej národnosti, ktorí vstúpili na územie Slovenskej republiky bez platných dokladov a v naše krajine sa zdržiavali neoprávnene.


Na prípade preto začala intenzívne pracovať Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii. „Na základe zabezpečených dôkazných materiálov zadržali dve osoby žijúce na území Slovenskej republiky,“ uviedla hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Bárdyová.

Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu prevádzačstvo 37-ročného muža A. N. a 19-ročnú ženu L. T, pričom muž je stíhaný väzobne. V prípade dokázania viny im hrozí za tento skutok trest odňatia slobody od 7 do 10 rokov.

Nitrianska krajská polícia v týchto dňoch posilnila kontroly na hraničných priechodoch. Spolu s kolegami z Maďarska dohliadajú na situáciu v súvislosti s nelegálnou migráciou sedem dní v týždni. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu