Po útoku vo vlaku polícia posilnila hliadky aj v Nitrianskom kraji


Foto: Po útoku vo vlaku polícia posilnila hliadky aj v Nitrianskom kraji Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Aj v Nitrianskom kraji polícia posilnila hliadky vo vlakoch a na železničných staniciach. Opatrenie začalo platiť na celom Slovensku ešte v piatok 3. novembra.

Podľa povereného prezidenta Policajného zboru Rastislava Polakoviča pristúpili ku kontrolám z dôvodu, aby zvýšili bezpečnosť cestujúcich po incidente, ktorý sa v stredu odohral na východe Slovenska. V rýchliku z Košíc do Žiliny došlo k útoku na mladú študentku, ktorá skončila v nemocnici s bodnými zraneniami. 

„Kontroly sú zamerané najmä na predchádzanie útokom voči cestujúcim a zamestnancom železničných spoločností v obvode železničných dráh, na predchádzanie krádežiam na osobách a krádežiam batožiny cestujúcej verejnosti a tiež na pátranie po osobách a veciach,“ vysvetlila nitrianska krajská polícia na sociálnej sieti


Polícia tiež pripomenula, že pokiaľ ste boli svedkom nejakého incidentu vo vlaku, mali by ste to bezodkladne oznámiť na čísle 158. Dôležité je konkretizovať vlak a smer jeho trasy, aby mohli k prípadu vyslať najbližšiu hliadku.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu