Danko znovu vyzval Grešša aby sa vzdal kandidatúry na nitrianskeho župana


Foto: Danko znovu vyzval Grešša aby sa vzdal kandidatúry na nitrianskeho župana Foto: tvnoviny.sk

Predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko opakovane vyzýva Jána Grešša aby sa vzdal kandadatúry na post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja. Podľa Danka prieskumy totiž ukazujú, že Greššo je až na treťom mieste. „Opakovane vyzývam, Grešša, aby sa vzdal kandidatúry,“ vyhlásil Danko v TA3.

SNS teda apeluje na Grešša aby zvážil, či sa aj naďalej bude uchádzať o post predsedu NSK. Prioritou pre SNS je aby nezvíťazil kandidát z Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko Milan Uhrík. SNS pritom poukazuje na fakt, že práve súčasný predseda má najväčšie šance stať sa opäť županom. 

Grešša však podporujú opozičné strany, ktoré sa víťazstva Milana Uhríka neobávajú, a preto ani nezvažujú že svojho kandidáta by z boja stiahli. V Banskej Bystrici tak urobili, pretože Ján Lunter je kandidát v prospech ktorého sa vzdať oplatilo.


Greššo kritizuje spôsob voľby

Podľa neho ak by bola voľba dvojkolová, žiadne výzva na jeho osobu aby odstúpil by nebola potrebná. Za výzvami na odstúpenie opozičných kandidátov vidí Greššo politické špekulácie.  

“Chcú odstaviť všetkých protikandidátov, ktorí nesúhlasia s ich snahou zakonzervovať regionálnu korupčnú politiku na ďalšie volebné obdobie. Na svoje regionálne politikárčenie pritom využívajú aj strašiaka, ktorého si sami zostrojili - extrémizmus,” reagoval dnes Greššo. Tvrdí, že keby bola voľba dvojkolová, žiadne výzvy na odstupovanie by neboli potrebné,“ uviedol Greššo pre tvnoviny.sk. 

Grešo je kandidátom pravicovej koalície zloženej z SaS, OĽANO, KDH a Demokrati Slovenska, pričom je členom posledne menovanej neparlamentnej strany.

Voľby do samosprávnych krajov sa konajú 4. novembra a po prvý krát budú jednokolové a na 5 rokov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: správy.pravda.sk, tvnoviny.sk