VIDEO: Majitelia a zamestnanci podnikov, pozor! Cudzinci sa vydávali za zákazníkov, vykradli prevádzku v Žiline


Foto: VIDEO: Majitelia a zamestnanci podnikov, pozor! Cudzinci sa vydávali za zákazníkov, vykradli prevádzku v Žiline Foto: Pub u Joža

Majitelia a zamestnanci reštauračných zariadení a barov by mali zvýšiť pozornosť. Po Slovensku sa môže pohybovať organizovaná skupinka cudzincov, ktorá si chce privyrobiť odcudzením tržby z podnikov. Koncom roka 2023 sa objavili v Žiline, kde počas prevádzky vykradli obľúbenú reštauráciu Pub u Joža.

Podľa záberov z bezpečnostných kamier vošli do reštaurácie vo štvrtok 28. decembra krátko po 16:00 hod. popoludní traja muži. Zdržali sa síce menej než 15 minút, počas tej doby sa však stále pohybovali v blízkosti baru. Čašníčka, ktorá vtedy pracovala, tvrdí, že išlo s najvyššou pravdepodobnosťou o cudzincov.

„Bola zo organizovaná skupina, prišli spoločne, jeden si sadol za bar a dvaja sedeli vedľa baru, objednali si kávu a minerálku. Keď čašníčka chodila, stále sa snažili sa zmocniť buksy za barom,“ napísal majiteľ podniku.

Dva pokusy odcudziť barmanskú peňaženku zachytáva aj priložené video zaznamenané kamerami v reštaurácii. Muž sediaci za barom natiahol ruku popod výčapné zariadenie, buksu sa mu však ani raz nepodarilo chytiť.


O niekoľko minút neskôr sa k baru postavil jeho kolega, ktorý peňaženku zobral. Následne celá trojica v zhone odišla. Z Pubu u Joža si podľa majiteľa odniesli tržbu približne 500 eur.

„Môžeme potvrdiť, že dňa 28. decembra 2023 bola policajná hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina – západ vyslaná na preverenie oznámenia na ulicu A. Bernoláka v Žiline, kde z reštauračného zariadenia mala byť odcudzená finančná hotovosť. V súvislosti s touto udalosťou vykonávame všetky potrebné úkony s cieľom riadneho objasnenia skutku,“ uviedla hovorkyňa žilinskej polície Gabriela Kremeňová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu