VIDEO: Hrozivé zábery z nehody na D1 pred Hlohovcom. Vodič to napálil priamo do výstrahy


Foto: VIDEO: Hrozivé zábery z nehody na D1 pred Hlohovcom. Vodič to napálil priamo do výstrahy Foto: snímka z videa - Polícia Slovenskej republiky

Polícia preveruje okolnosti tragickej nehody, pri ktorej došlo k úmrtiu 48-ročného vodiča kamiónu, ktorý narazil do výstražnej smerovej šípky umiestnenej na ceste. Podľa kamerových záznamov je zreteľne vidno, že vodič nereagoval na výstrahu. Kamión s návesom nakoniec narazil aj do ďalších dvoch áut, ktoré prerazili pravé zvodidlá a skončili mimo diaľnicu.

Pri nehode sa okrem vodiča zranili aj pracovníci cestnej údržby, ktorí sa nachádzali v čase nárazu za zvodidlami diaľnice. Muži boli okamžite prevezení záchranármi do nemocníc. Rozsah zranení podľa polície nie je známy, avšak mali by sa liečiť viac ako sedem dní.

Škody boli odhadnuté na cestárskych autách nad 44-tisíc eur a na poškodených zvodidlách viac ako 5-tisíc eur. Poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a ublíženie na zdraví.


„Upozorňujeme vodičov, aby sa na jazdu maximálne sústredili a sledovali situáciu okolo seba. Každá chyba môže mať pri vyššej rýchlosti fatálne následky,“ doplnilo Prezídium policajného zboru na sociálnej sieti.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu