Rodák z Nitry Róbert Švec za prezidenta kandidovať nemôže. Nedodal dosť podpisov


Foto: Rodák z Nitry Róbert Švec za prezidenta kandidovať nemôže. Nedodal dosť podpisov Foto: Facebook/Róbert Švec - Slovenské hnutie obrody

Predseda Slovenského hnutia obrody Róbert Švec nesplnil podmienky a predseda parlamentu Peter Pellegrini jeho kandidatúru na prezidenta neprijme. Petičné hárky, ktoré doručil do podateľne, nemajú dostatok podpisov. Tohtoročné prezidentské voľby budú mať teda o kandidáta menej a o post zabojuje celkovo desať mužov. Informovala o tom TV Markíza.

„O rozhodnutí predsedu parlamentu ma nikto z NR SR neinformoval, ani telefonicky, ani mailom a podobne. Tak dôležité rozhodnutie sa dozvedám čisto náhodou z médií,“ reagoval Róbert Švec na sociálnej sieti. Pellegriniho rozhodnutie označil za politický prešľap a objednávku. „Peter Pellegrini svojím rozhodnutím vyhlásil vojnu mojej osobe a aj Slovenskému Hnutiu Obrody. Berieme na vedomie,“ oznámil predseda strany.

Hoci je Róbert Švec rodákom z Nitry, vyštudoval politológiu na Trnavskej univerzite a na prezidenta kandidoval aj v roku 2019, ale ako nezávislý kandidát. Vtedy sa mu podarilo odovzdať viac ako 18-tisíc podpisov. Nitra tak v prezidentských voľbách napokon nemá kandidáta, ktorý by ju reprezentoval.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu