Mladík si obohatil register trestov: S ukradnutým autom išiel na výlet a v Česku „zabudol“ zaplatiť


Foto: Mladík si obohatil register trestov: S ukradnutým autom išiel na výlet a v Česku „zabudol“ zaplatiť Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Policajtom z Okresného riaditeľstva PZ v Nitre sa podarilo objasniť unikátny prípad krádeže auta Opel Astra Combi v hodnote 15-tisíc eur. Auto totiž ukradol 25-ročný muž, ktorý sa s ním následne vydal na zakázaný „výlet“ po Slovensku, Česku a Maďarsku.

Ako vyplynulo zo zabezpečenej dôkaznej situácie, muž najprv ukradol z priestorov budovy na Levickej ulici vo Vrábľoch (okres Nitra) zväzok kľúčov. Potom vyšiel na dvor areálu a pomocou kľúča si otvoril uzamknuté auto. Nebolo to však jeho jediné protiprávne konanie, ktorého sa dopustil. V nezákonných aktivitách pokračoval ďalej.

„Na odcudzenom vozidle jazdil napriek zákazu činnosti viesť motorové vozidlá, pohyboval sa po Čechách napriek trestu vyhostenia a natankoval pohonné hmoty do odcudzeného vozidla bez zaplatenia, čím zanechal po sebe prvú stopu,“ objasnila polícia na sociálnej sieti



Polícia vyhlásila po mužovi pátranie, ktoré bolo úspešné. „Pri vybavovaní nových dokladov a preverovaní mužovej totožnosti osobu automaticky identifikovalo s výstrahou, že sa nachádza v pátraní,“ doplnila polícia.

Mladý muž tak v súčasnosti čelí obvineniu nielen z trestného činu krádeže, ale aj z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Keďže si opätovne obohatil svoj pestrý register trestov, je aj väzobne stíhaný.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu