VIDEO: V Šali pribudnú dve jednosmerky. Rodičia, ktorí vozia deti do školy, už nebudú blokovať cestu


Foto: VIDEO: V Šali pribudnú dve jednosmerky. Rodičia, ktorí vozia deti do školy, už nebudú blokovať cestu Foto: Facebook/Mesto Šaľa (snímka obrazovky)

Dve ulice v meste Šaľa sa onedlho zmenia na jednosmerné cesty. Ako a prečo k tomu dôjde vysvetlil referent dopravy Miroslav Políček vo videu na sociálnej sieti. Zmeny sa budú týkať ulíc Krátka a M. R. Štefánika.

Ako vysvetlil referent dopravy, ide o pilotný projekt. Dôvodom zjednosmernenia ulice Krátka sú zápchy, ku ktorým dochádza počas ranných dopravných špičiek. Keďže sa na tejto ulici nachádzajú školy, rodičia tu ráno vykladajú svoje deti, ktoré doviezli autom.

„Dôjde k tomu, že sa zjednosmerní časť ulice pred školou J. C. Hronského. Budeme vchádzať z ulice Jarmočnej na ulicu Krátku a začína nám tu jednosmerka až po koniec základnej školy. Ďalej pokračuje obojsmerná premávka až po ulicu Jesenského. Z ulice Jesenského bude vjazd obojsmerný, ale s tým, že pôjde o slepú ulicu. To bude úsek, ktorý bude zjednosmernený s vytvorením parkovacích miest po pravej strane pozdĺžne, kde budú rodičia vykladať svoje deti,“ vysvetlil Políček. 


Foto: Google Maps

Státie tu bude obmedzené na 15 minút, a potom musia vodiči pokračovať ďalej po ulici Krátkej smerom k ulici Jesenského, kde bude výjazd. „Nebude už dochádzať k zápcham, pretože rodičia nebudú blokovať prejazd ulicou z jednej a druhej strany autami,“ dodal referent dopravy a uviedol, že k realizácii pilotného projektu dôjde na prelome apríla a mája 2024, alebo najneskôr pred letnými prázdninami.

K druhému zjednosmerneniu dôjde na ulici M. R. Štefánika pred centrom voľného času. „Ide o časť ulice, ktorá je od prvého nízkeho baráku od M. R. Štefánika “dvojky” smerom k ulici Školskej. Časť, ktorá bude po ten nízky barák od ul. Mostovej zostáva pôvodná obojsmerná, aby sme čo najmenej komplikovali dopravu, ktorá je v meste Šaľa už aj tak dosť komplikovaná,“ opísal ďalšiu zmenu Políček.

Foto: Google Maps

Na ulici Hornej a Družstevnej majú rovnaký problém. Mesto o tom vie a podľa referenta dopravy sa možno tieto ulice budú tiež riešiť. Nie je však zrejmé kedy.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu