FOTO: S vtipnými „ŠPZ-kami “ sa roztrhlo vrece. Kreatívne výmysly majiteľov áut bavia Slovákov


FOTO: S vtipnými „ŠPZ-kami “ sa roztrhlo vrece. Kreatívne výmysly majiteľov áut bavia Slovákov
Galéria: 15 fotiek
Foto: Facebook/Nové EČV/ŠPZ II-čkári OO-čkári WW-čkári

Slovenské cesty brázdi čoraz viac kreatívnych vodičov. Ak máte šťastie, presvedčiť sa o tom môžete sami, keď niekde uvidíte auto s vtipným a originálnym evidenčným číslom. Niektorí vodiči sa však radi pochvália aj v skupinách na sociálnych sieťach, a tam veru nájdete poriadne poklady. 

Úsmev na tvári vám vyčaria nielen autá, ale i motorky či nákladné vozidlá. Takéto svojské evidenčné číslo si môže vytvoriť každý držiteľ motorového vozidla, avšak za poplatok. Ten sa ale ide od 1. apríla 2024 zvyšovať, takže ak máte o takéto poznávacie značky záujem, nemali by ste už dlho váhať. Po novom zaplatíte za dve značky z pôvodných 331 eur až 500 eur. 


Pri tvorbe tabuľky EČV sa fantázii medze nekladú, výnimkou sú iba hanlivé, pohoršujúce, zosmiešňujúce či urážajúce výrazy. S trochou vynaliezavosti sa však aj to podarilo niektorým vodičom obísť. Zakázané sú aj skratky hnutí, ktoré potláčajú osobnú slobodu, alebo názvy policajných či štátnych orgánov. 


Viacerí majitelia áut tak daných sedem znakov využili naplno a pri tvorbe EČV sa poriadne vyzabávali. Niektorí vyzývajú k nastúpeniu do auta, ale našli sa aj milovníci literatúry, konkrétne Antoina de Saint-Exupéryho a zrejme aj jeho Malého princa. Ďalšie zaujímavé ŠPZ-ky nájdete v galérii nižšie. Možno vás aj inšpirujú... 








Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu