FOTO: V Hurbanove ukradli auto a keď im došiel benzín, nechali ho na ceste. Polícia ich chytila o pár dní


FOTO: V Hurbanove ukradli auto a keď im došiel benzín, nechali ho na ceste. Polícia ich chytila o pár dní
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

V Hurbanove došlo 16. marca 2024 ku krádeži vozidla Ford Fusion, ktoré majiteľ zrejme zabudol zamknúť. Auto však „zmenilo“ majiteľov len na pár dní. Onedlho páchateľov vypátrali policajti. 

O prípade informovala nitrianska krajská polícia a opísala, ako k odcudzeniu auta došlo. Páchatelia sa mali prechádzať po ulici v Hurbanove, na ktorej bolo vozidlo odparkované. Všimli si, že nie je zamknuté a kľúč leží na sedadle spolujazdca. „Bez použitia násilia otvorili bočné predné dvere, nasadli doň, naštartovali a odišli s vozidlom. Následne sa presunuli na čerpaciu stanicu, kde natankovali palivo za 10 eur a jazdili ďalej po meste Hurbanovo,“ pokračovala polícia. 

Jedna osoba vystúpila už v Hurbanove a odišla domov. Zvyšní dvaja členovia posádky pokračovali v jazde smerom na Nesvady, Kolárovo, a potom jazdili po neznámych poľných cestách až dovtedy, kým im nedošiel benzín. Auto následne nechali stáť pri ceste a odišli pešo domov.



„Policajti analýzou záznamov z kamerového systému mesta Hurbanovo, ako aj na základe výbornej osobnej a miestnej znalosti, vypátrali dvoch páchateľov a jedného svedka,“ dodala polícia. Páchatelia boli vo veku 23 a 19 rokov a za tento skutok už bolo voči nim vznesené obvinenie. 

Tento prípad mal síce šťastný koniec, no polícia pripomína všetkým vodičom, aby vždy skontrolovali, či je ich auto riadne uzamknuté. Vo vozidle by tiež nemali ostávať osobné doklady alebo iné cennosti. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu