Výsledky volieb v Dolnej Seči sa najviac priblížili tým celoslovenským


Foto: Výsledky volieb v Dolnej Seči sa najviac priblížili tým celoslovenským Foto: Redakcia

V obci Dolná Seč v okrese Levice sa volebný výsledok prvého kola prezidentských volieb SR 2024 najviac priblížil celoslovenským výsledkom. V prvom kole zvíťazil Ivan Korčok, ktorý získal 42,51 % všetkých hlasov. Za ním nasledoval Peter Pellegrini s 37,02 % hlasov.

Štatistický úrad SR počas dnešného dňa dopĺňa údaje o výsledkoch volieb v jednotlivých okresoch, mestách či obciach. V Dolnej Seči získal Korčok 44,01 % a jeho politický oponent Pellegrini 36.84 %. Výsledky tejto obce sa teda najviac priblížili celkovým výsledkom.


Ďalší v poradí bol Štefan Harabin. Ten získal 12,91 % hlasov voličov v tejto obci. Za ním nasleduje Krisztián Forró s 2,93 % a Ján Kubiš s 1,43 %. Rovnaké percentá získali kandidáti Marian Kotleba a Igor Matovič. Zvyšok hlasov získal Patrik Dubovský, ktorého volilo 0,47 % obyvateľov obce.

Podľa dát od úradu mala táto obec v roku 2016 len 458 obyvateľov. K včerajším voľbám mohlo prísť 444 ľudí, svoje právo voliť však využilo iba 209 z nich. Volebná účasť teda dosiahla 47,07 %. V porovnaní s celoslovenskou účasťou ide o takmer päťpercentný rozdiel.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu