Pri Jaguari Nitra vyrastie People centrum spolu so škôlkou, umožní zrelaxovať aj nakúpiť


Foto: Pri Jaguari Nitra vyrastie People centrum spolu so škôlkou, umožní zrelaxovať aj nakúpiť Foto: ilustračné - TASR

Súčasťou nového centra bude materská škola, priestory pre služby, maloobchod a rôzne objekty, kde sa bude dať  krátkodobo ubytovať a miesta kde návštevníci môžu tráviť voľné chvíle. V septembri 2017 dcérska spoločnosť ministerstva dopravy MH Invest, s. r. o. vyhlásila verejnú súťaž na vypracovanie projektovej dokumentácie a inžinierske činnosti v súvislosti s výstavbou People centra. Uchádzači môžu svoje ponuky predkladať do 16. októbra 2017. Cena za výstavbu centra by sa mala pohybovať okolo 330 tisíc eur vrátane DPH.

„V zmysle zmluvy o spolupráci pri realizácii Strategického parku Nitra uzavretej medzi Ministerstvom hospodárstva SR, mestom Nitra a spoločnosťou MH Invest má štát záväzok zabezpečiť realizáciu výstavby centra služieb s funkciami občianskej vybavenosti, ktoré bude slúžiť zamestnancom a návštevníkom Strategického parku ako aj širšej verejnosti,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Ministerstva dopravy a výstavby SR Karolína Ducká.


Štúdia je vypracovaná, čaká sa na výsledok verejnej súťaže 

People centrum má už vypracovanú aj architektonickú štúdiu, a štát už len hľadá partnera s profesionálnymi skúsenosťami, ktorý objekt navrhne do funkčnej a účinnej podoby. Odpoveď na to, ako presne budú jednotlivé funkčné celky rozložené, v akej veľkosti sa vybudujú a akým spôsobom bude projekt financovaný sa dozvieme po oznámení výsledkov verejnej súťaže. 

Zastavanosť územia, ktorá zahrňa aj výstavbu komunikácií, však nesmie presiahnuť 70 %. „Celková plocha pozemku je 2,48 hektára, na ktorých by malo byť umiestnených do 10 000 metrov štvorcových plochy budov, ktorých maximálna výška nemá presahovať tri nadzemné poschodia,“ dodala Ducká.

Súkromná spoločnosť Nitra Invest, ktorá vlastní veľkú časť pozemkov v priemyselnom parku, pripravuje podobný projekt. Na pozemkoch v blízkosti rýchlostnej cesty R 1 vybuduje obchodné centrum s celkovou rozlohou 3000 metrov štvorcových. Objekt bude poskytovať priestory pre celkovo 8 prevádzok. Otvorenie je naplánované na koniec jesene 2018. V nasledujúcej etape plánuje Nitra Invest vybudovať aj priestory pre administratívu, ktoré chce prenajímať a tiež a súčasťou výstavby ba mala byť aj materská škola.  



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: spravy.pravda.sk