Zákazník vrábeľského baru sa ho po dvoch vodkách pokúsil vykradnúť


Foto: Zákazník vrábeľského baru sa ho po dvoch vodkách pokúsil vykradnúť Foto: pixabay.com

Kuriózny pokus o lúpežné prepadnutie zaznamenala policajná hliadka z vrábeľského obvodného oddelenia, keď bola v nedeľu 15. októbra 2023 približne o 1:00 hod. v noci privolaná do miestneho baru. Podľa príspevku, ktorý zverejnili policajti Nitrianskeho kraja, sa ho mal 33-ročný zákazník pokúsiť vykradnúť. 

Podozrivý mal hneď po príchode do podniku oznámiť, že ho plánuje vylúpiť, nikto ho však nebral vážne. Muž si totiž objednal dve vodky, pomaly ich vypil a slušne zaplatil. Onedlho však začal obťažovať barmanku žiadosťami o peniaze, pričom si od nej vypýtal jej kabelku. 

Nato sa lúpežník pokúsil zamknúť v bare spolu s barmankou, netušil však, že v sklade sa už v tej chvíli nachádzali prevádzkarka a technik, ktorých medzitým barmanka privolala na pomoc. Lupič sa im vyhrážal použitím zbrane, zatiaľ čo mal ruky schované pod mikinou. 

Po príchode na miesto našla policajná hliadka podozrivého už spacifikovaného v rukách odvážneho technika. Vyšetrovateľ proti nemu vzniesol obvinenie zo zločinu lúpeže, za čo mu hrozí trest odňatia slobody vo výške až 10 rokov. Na verdikt si počká za mrežami – okresný súd rozhodol o jeho väzobnom trestnom stíhaní. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu