Šoféroval po Nitre na poškodenom aute a bez svetiel, hliadke nepredložil vodičák a odmietol fúkať


Foto: Šoféroval po Nitre na poškodenom aute a bez svetiel, hliadke nepredložil vodičák a odmietol fúkať Foto: Facebook/Polícia SR – Nitriansky kraj

Dopravná hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Nitra – východ zaevidovala počas nočnej služby na Chrenovskej ceste vozidlo, ktorého technický stav od pohľadu nevyhovoval požiadavkám bezpečnej premávky. Okrem toho, že bolo značne poškodené, mu chýbala predná evidenčná značka a úplne absentovali predné svetlá. 

Policajti preto šoféra Škody Fabia zastavili a vyzvali ho na predloženie dokladov. Vodičský preukaz však medzi nimi chýbal. „Následnou lustráciou bolo zistené, že 68-ročný vodič ma vodičský preukaz zadržaný,“ napísali nitrianski krajskí policajti v príspevku na sociálnej sieti. 

Muž pri otázke o požití alkoholu uviedol, že na obed pil víno. Príslušníci ho podrobili dychovej skúške, ktorú však opakovane úmyselne maril. Keď bol následne vyzvaný na podstúpenie odborného vyšetrenia krvi, zamietol to s tým, že v ten deň už takýto odber absolvoval. 

Príslušníci Policajného zboru preto 68-ročného muža zatkli a umiestnili v cele policajného zaistenia. Keďže odmietal podstúpiť test na detekciu drog alebo alkoholu v krvi, bude proti nemu vedené trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu