V Nitre dokončujú novú cyklotrasu, časť Štúrovej ulice bude týždeň uzavretá


Foto: V Nitre dokončujú novú cyklotrasu, časť Štúrovej ulice bude týždeň uzavretá Foto: Google maps

Cyklotrasa, ktorá prepojí nitrianske mestské časti Mlynárce, Diely a Klokočina, je už takmer dokončená. Jednou z posledných potrebných úprav je výmena koľajníc na železničnom priecestí na Štúrovej ulici. Okrem toho sa tu budú meniť senzory, slúžiť budú na otváranie a zatváranie závory pre cyklistov a chodcov.

Z toho dôvodu bude železničné priecestie, ako aj časť Štúrovej ulice uzatvorená pre dopravu od štvrtku 14. decembra do stredy 20. decembra 2023. Motoristi môžu využiť obchádzkovú trasu, ktorá povedie cez Pražskú a Kmeťovu ulicu. Mesto prosí vodičov, aby rešpektovali dočasné dopravné značenie a signalizačné zariadenia. 

Obmedzenie sa dotkne aj mestskej hromadnej dopravy, niektoré linky budú preto jazdiť po obchádzkových trasách:

  • Linky 8, 18 a 21: Z klasickej trasy odbočia medzi zastávkami Rybárska a Pekárne v oboch smeroch obchádzkou po Pražskej ulici poza železničnú trať. Na trase budú zriadené dve dočasné zastávky. 
  • Linka 22: Použije rovnakú obchádzkovú trasu, ako ostatné linky, ale nebude zachádzať na Rybársku. 
  • Linka 6: Školský autobus, ktorý premáva z Mlynáriec na Klokočinu bude vyrážať z dočasnej zastávky zriadenej medzi ulicami Pražská a Piešťanská. 

Železničná zastávka Mlynárce bude dočasne nahradená zastávkou na Pražskej ulici blízko prevádzky HAGARD: HAL. Bolečkova na tej istej ulici bude nahradená zastávkou pri prevádzke MERTEX. Zastávky Chotárna aj Dubíkova budú v čase obmedzenia zrušené bez náhrady. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu