Nitra preventívne uzatvára všetky cyklopodjazdy, tretí stupeň povodňovej aktivity hrozí aj v ďalších oblastaich


Foto: Nitra preventívne uzatvára všetky cyklopodjazdy, tretí stupeň povodňovej aktivity hrozí aj v ďalších oblastaich Foto: ilustračné/pixabay.com

Vedenie mesta Nitra informovalo v piatok 22. decembra 2023 v doobedných hodinách o tom, že začali z preventívnych dôvodov uzatvárať všetky cyklopodjazdy. Dôvodom sú hroziace povodne. 

Zvýšenie hladiny nad kritickú hranicu hrozí najmä kvôli intenzívnym zrážkam v posledných dňoch a teplotám nad nulou, pri ktorých sa topí snehová pokrývka a voda steká z okolitých kopcov. „Do večera má kulminovať hladina vody, hrozí 3. stupeň povodňovej aktivity,“ vysvetlilo vedenie v príspevku na sociálnej sieti. 

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre oblasť aj hydrologické výstrahy. Rozvodnenie sa týka riek Nitra, Ipeľ, Hron a ich prítokov. 


Pre nitriansky a novozámocký okres platí zatiaľ výstraha pred 1. stupňom povodňovej aktivity, vyhlásená je od 22. do 25. decembra 2023. V rámci Nitrianskeho kraja bola výstraha pred 2. stupňom povodňovej aktivity vydaná pre okresy Levice, Zlaté Moravce a Topoľčany, platia tiež až do 25. decembra. 

Situácia na vodných tokoch bude nepretržite vyhodnocovaná a SHMÚ bude pokyny v prípade potreby aktualizovať. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu